Ένα μοναδικό ταξίδι με προορισμό το «Παρίσι των Βαλκανίων». Επισκεφτείτε μεταξύ άλλων το «Μουσείο του Χωριού», την Αψίδα του Θριάμβου, το «Σπίτι του Λαού», την Στρατιωτική Ακαδημία και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας. Ταξιδέψτε στα θρυλικά Καρπάθια διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα και δείτε το Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής από το  Democritus Travel – 8 με 11 Μαρτίου 2019

1η ημέρα:  Αλεξανδρούπολη – Βουκουρέστι

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου, και συνεχίζουμε για Νόβα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση Βουλγαρο-Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Βουκουρέστι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:   Βουκουρέστι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨, θα επισκεφθούμε το “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“, μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης),την οικία που ζούσε η οικογένεια Τσαουσέσκου PRIMAVERI,  την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη Χερεστράουν, την όπερα Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  Βουκουρέστι – Σινάια (Καρπάθια)-Μπραν – Μπρασωφ

Πρωινό και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στο πανέμορφο μοναστήρι του Καντακουζηνού και στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου PELES”. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το χωριό Μπράν με το Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΟΦ όπου θα έχουμε χρόνο να δούμε τη πασίγνωστη Μαύρη Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, και την υπέροχη Πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  Βουκουρέστι – Βέλικο Τάρνοβο– Αλεξανδρούπολη

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος σε Πολυκατάστημα για ψώνια. Συγκέντρωση και αναχώρηση την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Αναχώρηση για την πόλη των Τσάρων και την πρώτη πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας το Βελίκο Τάρνοβο. Θα δούμε το λόφο Τσάρεβετς και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ ιδίων. Διέλευση συνόρων Ορμενίου. ΄Άφιξη στην πόλη μας.

Περισσότερα για την εκδρομή εδώ

Σας περιμένουμε στα γραφεία μας Ι. Καβύρη 40, για να σας πούμε περισσότερα
για τις προσφορές μας και να βρούμε μαζί το ταξίδι που σας ταιριάζει

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ