Έχω ένα πληκτρολόγιο που τα γράφει όλα μόνα του, δεν φέρω καμία ευθύνη. Έχει δική του υπόσταση, πίνει (μα δεν μεθάει), ξενυχτά και γυρνά σε όλο τον Έβρο, στήνοντας αυτί εδώ κι εκεί. Ενίοτε στάζει φαρμάκι, πάντα όμως έχει τις καλύτερες πληροφορίες και θα τις μοιράζεται μαζί σας!

Ενοχλήθηκαν όλοι με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που διόρισε για σύμβουλό με κάποιον κύριο που παράλληλα τυγχάνει να ασκεί και το επάγγελμα του τραγουδιστή. Μα τι επαρχιωτισμός! Τι αραχνιασμένα μυαλά! Γιατί δεν παίρνετε παράδειγμα από το δήμο μας,  ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης έχει ορίσει ως αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγοράς και Αθλητισμού τον Στέλιο τον Βραχιόλογλου,  που το πρωί είναι αντιδήμαρχος, το απόγευμα φυσιοθεραπευτής και το βράδυ τραγουδιστής και μάλιστ ιδιαίτερα αγαπητός. Γιατί το ένα να αποκλείει το άλλο δηλαδή; Ας είμεθα ανοιχτόμυαλοι. Άλλωστε, ένας άνθρωπος της τέχνης είναι απείρως πιο δημιουργικός και αποτελεσματικός, το λένε και οι έρευνες.

Με ταύρο σε υαλοπωλείο μαθαίνω πως έμοιαζε δημοτικός σύμβουλος της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος μπούκαρε στο δημαρχείο πριν λίγες μέρες απειλώντας θεούς και δαίμονες (εν προκειμένω εμβρόντητους υπαλλήλους) για μία προσωπική του υπόθεση. Μαθαίνω μάλιστα πως ενώ δεν είχε δίκιο, τελικώς, σχεδόν δικαιώθηκε, λίγο πριν έρθει η αστυνομία να τον μαζέψει και γίνει θέμα στα (τόσο αγαπημένα του) κανάλια. Λίγη προσοχή, κύριε. Είπαμε. Έχουμε μάτια και αυτιά παντού.

Τελικώς, δεν φέρνει μόνο η φτώχεια γκρίνια, αλλά και η εξουσία. Μαθαίνω πως σε δύο παρατάξεις που διοικούν στην τοπική αυτοδιοίκηση της ΑΜΘ γίνεται το έλα να δεις. Στη μία περίπτωση, η δημοτική αρχή έχει βρει τον μπελά της από ένα στέλεχος, το οποίο δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με τη γκρίνια και την «βλέπω παντού εχθρούς» συμπεριφορά του. Στην άλλη, η παράταξη βρίσκεται εν βρασμώ, αφού ο επικεφαλής είναι τα μάλα συγκεντρωτικός και αν οι συνεργάτες του δεν τον αναφέρουν και δεν τον εκθειάσουν σε κάποια δημόσια τοποθέτηση, πέφτει «ξύλο».  Πρόσφατα μάλιστα, μου είπε μία φίλη μου, πως όταν τον ρώτησε για κάποιο ζήτημα, εκείνος της είπε «πες τα στο παιδί», δείχνοντας υψηλόβαθμο συνεργάτη του που ήταν λίγο πιο πέρα. Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα είμαστε, έτσι;

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως με κάτι απίστευτους τύπους, που – δυστυχώς- έχουν δημόσιο βήμα για να κάνουν κηρύγματα μίσους κατά των προσφύγων. Μάλιστα, ένας από αυτούς, έδωσε έναν νέο ορισμό για τη λέξη πρόσφυγας, υποστηρίζοντας ότι οι Σύριοι που φεύγουν από τη φλεγόμενη χώρα τους, είναι πρόσφυγες μόνο ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Όταν έρχονται στην Ελλάδα, λέω εγώ, προφανώς, είναι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

Ο πρώτος πολίτης της Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχός της, υποδεχόμενος τους αγρότες στο γραφείο του, τους είπε πως «ή θα μπείτε στο Μαξίμου και θα τα διαλύσετε όλα ή θα γυρίσετε στα χωράφια σας». Μετά από αυτό, μαθαίνω ότι οι αγρότες ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με το δήμαρχο, που στην επόμενη κινητοποίησή τους θα κοτσάρουν πανό σε όλα τρακτέρ, το οποίο θα λέει: «Λαμπάκης, τρακτέρ και πρωτοπορία»

Αυτά για σήμερα, μέχρι την επόμενη φορά … άλλο κακό να μη μας βρει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ