Ήταν ένα βαρετό καλοκαίρι, σε σύγκριση με το περσινό…

Ούτε capital controls, ούτε κλειστές τράπεζες, ούτε δημοψηφίσματα...

0

Καλώς ήρθατε και πάλι στην παρέα του 360! Ελπίζω να είχατε ένα όμορφο καλοκαίρι και θα τολμήσω να ευχηθώ καλό φθινόπωρο, αφού για φθηνό φθινόπωρο, ούτε λόγος…

Ήταν ένα βαρετό καλοκαίρι, σε σύγκριση με το περσινό. Ούτε capital controls, ούτε κλειστές τράπεζες, ούτε δημοψηφίσματα, ούτε back2back κρίσιμα Eurogroup, ούτε έρπης, ούτε τίποτα.

Στο τέλος του καλοκαιριού, κάτι πήγε να γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά αν έχεις καλομάθει στο περσινό σασπένς, τι να σου πουν κι αυτές. Έρχονται πάντως και οι περιφερειακές άδειες, που θα έχουν ένα τοπικό ενδιαφέρον. Αν και, έτσι όπως πάει το πράγμα, μάλλον τα μόνα κανάλια που θα μείνουν στη Θράκη θα είναι τα αρδευτικά.

Μεγάλη γκρίνια έχει πέσει στην πρωτεύουσα του Έβρου, με τα έργα που δεν λένε να τελειώσουν και τα ονειρεμένα χρονοδιαγράμματα Λαμπάκη που αλλάζουν πιο γρήγορα κι από τα μοντέλα σε επίδειξη του Marc Jacobs. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον περιφερειακό που διαρκώς ολοκληρώνεται και διαρκώς μένει ημιτελής. Κάθε μήνα αν ρωτάς τον δήμαρχο (που τον ρωτάς, παραδέξου το) θα σου πει και ένα νέο χρονοδιάγραμμα. Τώρα, λέει για Οκτώβρη. Υποθέτω του 2016. Αλλά επειδή, άνθρωποι είμαστε, ποιος ξέρει τις μας ξημερώνει, μη το δένετε κιόλας.

Έτσι είναι, κυρίες και κύριοι, όταν έχεις πολιτιΖμό σε μία πόλη, τόσο πλούσιο και χειμαρρώδη, μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις. Ποιο ήταν τελικά το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού; Η Λευκή Νύχτα; Η Γιορτή Κρασιού; Οι παραστάσεις στο Κηποθέατρο, όσες δηλαδή έγιναν, γιατί δεν είχαμε και λίγες ακυρώσεις… Δεν ήρθε και η Πάολα φέτος, οπότε ο ανταγωνισμός έχει πέσει 2-3 επίπεδα. Εγώ θα πω ότι το πολιτιστικό γεγονός ήταν οι προβολές της ΚΛΑ στον Φλοίσβο. Το ότι ανέλαβε η ΚΛΑ το πρόγραμμα του θερινού μας κινηματογράφου είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στα πολιτιστικά μας πράγματα, τελεία και παύλα.

Τι ωραία που είναι όμως να είσαι στην αντιπολίτευση… Πηγαίνεις άνετος παντού, χαριεντίζεσαι, κανείς δεν σου τη λέει, βρίζεις τους άχρηστους, μιλάς και πράττεις εκ του ασφαλούς. Πλευρίζεις και κάποιους που είναι μέσα στα πράγματα για να έχεις την εύνοιά τους και όλα καλά. Αλλά τι φταις κι εσύ… Οι άλλοι φταίνε, που ξεχνάνε τόσο εύκολα και δίνουν τα «συγχωροχάρτια» σαν λουκούμια στα πανηγύρια, αβέρτα.

Και για το τέλος, μια απορία. Οι τοπικοί μας άρχοντες μιλάνε με τους βουλευτές της κυβέρνησης; Δεν εννοώ αν λένε καλημέρα και καλησπέρα στις κοινωνικές εκδηλώσεις όπου συναντιούνται. Αν συζητάνε για τα προβλήματα της περιοχής κι αν συνεργάζονται για την επίλυσή τους ρωτάω. Όχι ότι θα λάβω απάντηση, αλλά να, έτσι, για προβληματισμό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ