Βρισκόμαστε αισίως στην ‘καρδιά’ του καλοκαιριού

0

γράφει ο/η Πανταχού Παρών

Βρισκόμαστε αισίως στην ‘καρδιά’ του καλοκαιριού, ενός καλοκαιριού απαλλαγμένου από τα πάθη του περσινού, και πάλι όμως δύσκολο, με κάποιες, εδώ κι εκεί, φωτεινές πινελιές. Και για να κλείσω ακόμη πιο «ρομαντικά» αυτή την εισαγωγή, θα επικαλεστώ τον Αμερικανό δοκιμιογράφο Ραλφ Γουάλντο Εμερσον, ο οποίος είχε πει πως: «Ότι και να κάνουμε, το καλοκαίρι θα έχει τις μύγες του». Εν ολίγοις, μη σκάτε πολύ κι απολαύστε το, όσο απέμεινε!

 

Θέλω να σας πληροφορήσω, ότι ενώ εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, κάθεστε (σε κάποια σεζλόνγκ στην καλύτερη περίπτωση) και χολοσκάτε για τις δόσεις του δανείου, για τους απλήρωτους λογαριασμούς, για την ανεργία που σας δέρνει, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι γύρω μας που δεν θα πιστεύετε με τι ασχολούνται… Να το πω; Κάθεστε; Με τις εκλογές! Δημοτικές, περιφερειακές, βουλευτικές, δεν έχει σημασία. Έχουν βάλει κάτω τα πλάνα και τα αεροπλάνα τους και νουνίζουν νύχτα-μέρα, ποια καρέκλα απ’ όλες να βάλουν στο μάτι, οργανώνοντας σχέδια εξόντωσης για όλους τους πιθανούς «οχτρούς» που μπορεί να μπουν εμπόδιο στο διάβα τους. Διότι, αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα. Τι νομίσατε.

φάτσα-2

Μια ζωή μας μαθαίνουν στο σπίτι, στο σχολείο, στην αλάνα, να μην κρίνουμε τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση, από το χρώμα τους, τη θρησκεία τους, την οικονομική τους κατάσταση. Εκτός κι αν πρόκειται για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Τότε θα πούμε τα χειρότερα και για το πάχος του Φίλη, και για το φόρεμα της Περιστέρας, και για το ντεκολτέ της Κεφαλογιάννη, και για ό,τι άλλο μας έρθει, για να δείξουμε ότι τελικά τίποτα δεν μάθαμε κι ότι είμαστε κοινοί σεξιστές, ρατσιστές και ανεγκέφαλοι.

φάτσα-1

Μαθαίνω ότι οι σχέσεις Δήμου Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας ΑΜΘ, εδώ και καιρό, περνάνε μία «μικρή» κρίση. Εννοείται πως κάποιοι θα σπεύσουν να με διαψεύσουν. Δεν πειράζει, αυτή είναι η δουλειά τους. Κάποια πράγματα είναι αυταπόδεικτα άλλωστε. Πάρτε παράδειγμα την κοινή συνέντευξη τύπου Λαμπάκη-Παυλίδη και την πολύ συγκρατημένη απάντηση του περιφερειάρχη στο αίτημα του δημάρχου για στήριξη για την αγορά πλοίου για τη Σαμοθράκη. Παγώσαμε και δεν ήταν από το κλιματιστικό…

φάτσα-2

Πάμε και στα πιο κοσμικά. Έγινε ένας γάμος, που λέτε, στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτό τον γάμο, κάποιος δεν ήταν καλεσμένος, αλλά εμφανίστηκε έτσι κι αλλιώς στην εκκλησία, ανεβάζοντας την πίεση πολλών παρευρισκομένων. Μετά από λίγο απαραίτητο δράμα και την παρέμβαση του γαμπρού, ο ακάλεστος εγκατέλειψε τον ιερό ναό. Την επόμενη μέρα, ο γαμπρός έχασε τη δουλειά του. Τα δύο γεγονότα ΔΕΝ είναι άσχετα μεταξύ τους…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ