Για γέλια και για κλάματα…

ΘΕΙΑ ΕΥΑΝΘΙΑ

0

(Introduction)

Καλώς τους! Είχαμε καιρό να τα πούμε! Αχ, πιάσαμε την κουβέντα με την γειτόνισσα τις προάλλες και μ ‘αυτά και με κείνα ξεχάστηκα! Της έλεγα τον καφέ και ξαφνικά είδα εκεί πίσω από τις φουσκάλες να αχνοφαίνεται ο Παπα-Λάμπρος! Μωρη, της λέω, τι κάνει ο Παπα-Λάμπρος στο φλυτζάνι σου; Γελάει και μου αρχινάει τα νέα: “δεν τα’μαθες Ευανθία μου; την έπιασε την κόρη του με τον εγγονό της Κούλας της κουζουλής… πυρ και μανία έγινε… “

Δεν σας λέω άλλα γιατί δεν κάνει μικρά παιδιά να τα σχολιάζουμε, θα πάρουμε και αμαρτία, αλλά αυτή η νεολαία σήμερα έτσι είναι θρασύτατη, τις προάλλες που περνούσε η μικρή έξω από το μπαλκόνι μου γυρνάει με μία αυθάδεια και μου λέει: -”παλιό κουτσομπόλα”!! Λες και φταίω εγώ που τα έμαθε τα χαΐρια τους ο πάτερ…

Ξέφυγα πάλι… αλλά μιας που τα λέμε έτσι καλά με ξέρετε τί εξπέρ είμαι στα ζώδια, μου το λένε όλοι. Έπρεπε να έχω εκπομπή στην Ελένη βρε παιδί μου… Έχω μια ιδέα:  τι θα λέγατε να σας πω λοιπόν σήμερα για το πώς γελάνε τα ζώδια; Ναι ε; Θα σας το κάνω και λίγο πιο σόκιν μιας που είχαμε την συζήτηση για τα δύο τα ερωτιάρικα τα πιτσουνάκια πιο πριν. Ωραία! Ακούστε:

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι το κλασικό «παιδί», που γελάει καλόκαρδα με ένα ανέκδοτο, ακόμα και αν δεν είναι πολύ πετυχημένο. Φτάνει να έχει σεξουαλικό υπονοούμενο, του αρέσουν πολύ τα σόκιν. Ο ίδιος σαρκάζει τον εαυτό του, αλλά δεν το ανέχεται από τους άλλους, προσοχή.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος έχει μεγάλη δύναμη αυτοσαρκασμού και γελάει με τον εαυτό του πάρα πολύ, με έναν τρόπο βαθύ και συναισθηματικό. Εκτιμάει το καλό χιούμορ και μπορεί να ξεσπάσει σε τρανταχτά γέλια μέχρι δακρύων. Ανέχεται να τον σαρκάζουν οι άλλοι, αλλά δεν θέλει να νιώθει ότι το κάνουν με κακία, ανέχεται μόνον τη γλύκα. Στο σεξ δεν γελάει, τον πιάνουν τα πολύ συναισθηματικά του και προσβάλλεται εάν ο σύντροφός του γελάσει.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Το κοφτερό τους μυαλό αντιλαμβάνεται το αστείο που κρύβει κάθε πτυχή της ζωής, ακόμα και η πιο τραγική. Είναι είρωνες και εκτιμούν όλο το φάσμα του γέλιου, από το πιο χοντρό μέχρι το πιο εκλεπτυσμένο. Οι άλλοι πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα γελάει ένας Δίδυμος, αυτός έχει πιάσει λεπτές αποχρώσεις που τον κάνουν να ξεσπάσει την κριτική του με γέλιο. Ανέχεται τον σαρκασμό και τον επιδιώκει, αυτοσαρκάζεται κιόλας πάρα πολύ. Είναι απολαυστικός όταν διηγείται ιστορίες, σε κάνει να γελάς οπωσδήποτε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος θα γελάσει με την ίδια ένταση που θα κλάψει. Είναι πολύ συναισθηματικός και αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα από λίγες λέξεις, πράγμα που θα τον κάνει να βάλει τα γέλια ακόμα και στις πιο ακατάλληλες περιστάσεις. Δεν αντέχει καθόλου τη σοβαροφάνεια, παρ’ όλο που ο ίδιος την παίζει στα δάχτυλα, και αν βρεθεί σε καταστάσεις που παριστάνουν τις σοβαρές ενώ έχουν σπέρμα γελοιότητας, θα υποφέρει που δεν μπορεί να ξεσπάσει σε γέλια. Με τους οικείους του, που έχει κοινό κώδικα, είναι πανηγύρι. Είναι πραγματικά απολαυστικός όταν διηγείται περιπέτειες από τη ζωή του που κανονικά είναι τραγικές. Τις κάνει να φαίνονται κωμωδία, όταν είναι στις καλές του.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων γελάει αρχοντικά, βαθιά και με μεγαλοπρέπεια, όπως κάνει και όλα τα άλλα.. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει σπουδαία αίσθηση του χιούμορ και αργεί να αντιληφθεί αν κάτι είναι αστείο. Το πρώτο πράγμα που σκανάρει είναι αν το αστείο τον αφορά ή τον θίγει. Δεν του αρέσουν τα αστεία και δεν πιάνει τα υπονοούμενα, τζάμπα θα παιδευτείτε. Πότε μην κάνετε πλάκα στο σέξ μαζί του. (απαπα)

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι αλλοπρόσαλλος ως προς το χιούμορ. Το ίδιο πράγμα που τη μια στιγμή τον θίγει, την άλλη τον κάνει να ξεκαρδίζεται. Γενικά έχει καλή αίσθηση του χιούμορ, αλλά του αρέσουν και τα πολύ εγκεφαλικά αστεία, κοινώς τα κρύα. Όλα κι όλα όμως, αυτά που λέει είναι πάντα εύστοχα.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, γελάει πολύ εύκολα, σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται. Αν τον πιάσει κρίση γέλιου, αδύνατον να σταματήσει. Μπορεί να γελάει με τα πάντα, είναι το κλασικό άτομο που παθαίνει νευρικό γέλιο, όπως λέμε. Ξέρει ότι το γέλιο είναι στην πραγματικότητα τραγική έκφραση, έχει απόλυτη συνείδηση αυτού του πράγματος και το βγάζει και στο κρεβάτι του…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός θα γελάσει πολύ εις βάρος άλλων, πρέπει να το πούμε αυτό. Παθήματα, ακόμα και πεσίματα, τον κάνουν να γελάει πολύ. Γελάει όμως και με τον εαυτό του, αλλά δεν θέλει να το κάνουν άλλοι αυτό, θυμώνει στα σοβαρά. Πράγματα που τους συνηθισμένους ανθρώπους τους κάνουν να ανατριχιάζουν, του Σκορπιού του προκαλούν ένα καθαρτήριο και ειλικρινές γέλιο. Επειδή είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, δεν καταλαβαίνει ότι οι άλλοι μπορεί να έχουν αδυναμίες, η ανθρώπινη αδυναμία του προκαλεί γέλιο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο τοξότης γελάει με τα πάντα. Τρέφεται από το γέλιο. Έχει πολύ μεγάλη και παιδική καρδιά και του αρέσει να γελάει συνεχώς, σε βαθμό που εκνευρίζει τους άλλους καμιά φορά. Έχει καλή αίσθηση του χιούμορ και πετάει ατάκες που κάνουν μεγάλη εντύπωση, αλλά αν καταλάβει πως αρέσει, μπορεί και να το παρακάνει. Δεν σταματάει με τίποτα αν έχει κοινό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως γελάει με ανέκδοτα και τυποποιημένα πράγματα όπως και με καταστάσεις από τον επαγγελματικό του χώρο. Ο ίδιος νομίζει ότι έχει καλή αίσθηση του χιούμορ, οι άλλοι διαφωνούν…Ξέρει να χαρεί μια παράσταση ή μια κωμωδία στο σινεμά, αρκεί να μην είναι πολύ περίπλοκη, όχι γιατί δεν την καταλαβαίνει, αλλά γιατί τον κουράζουν τα άκρως εγκεφαλικά πράγματα. Ο Αιγόκερως δέχεται πάρα πολύ καλά τον σαρκασμό από άλλους, όπως κάνει και ο ίδιος σαρκαστικά αστεία και με τον εαυτό του και με τους άλλους. Δεν θυμώνει, είναι ευθύς και καλοπροαίρετος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος θα γελάσει γιατί θα δει μία εξίσωση που το γράφημά της θα του φέρει στο μυαλό σεξουαλικό υπονοούμενο, ή για έναν ακόμα πιο παράδοξο λόγο. Το κοινό αστείο, αυτό που θα κάνει τους πάντες να γελάσουν, τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Τα πράγματα που του προκαλούν γέλιο είναι εντελώς ιδιάζοντα, εγκεφαλικά, παράξενα και ψυχεδελικά. Πολλές φορές γελάει μόνος του, για πράγματα που οι κοινοί άνθρωποι ούτε καν τα διανοούνται. Είναι περίπλοκος άνθρωπος και αυτό βγαίνει και στο χιούμορ του. Στο σέξ εάν γελάσεις μαζί του, την έβαψες.

ΙΧΘΥΣ

Οι Ιχθείς  έχουν πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ και τη συνδυάζουν με μια απολαυστική διήγηση, όταν έχουν κέφια. Αντιλαμβάνονται εύκολα ακόμα και τα πιο περίπλοκα, σκοτεινά ή δύσκολα αστεία. Αντιλαμβάνονται επίσης κάθε υπονοούμενο. Πολλές φορές, επειδή έχουν μια τραγική αίσθηση της ζωής, γελάνε σε κηδείες ή σε ανάρμοστες περιστάσεις, χωρίς καμία κακία, απλά επειδή θέλουν να λυτρώσουν το συναίσθημά τους. Το χιούμορ τους είναι περίπλοκο, συνδυάζει πολλή φαντασία και πολύ συναισθηματισμό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ