Δροσερό & καλοκαιρινό Fruit Punch (με μοσχάτο)!

Κούλης ο Σεφ

(Introduction)

Καλώς τους! Άρχισαν οι καλοκαιρινές μέρες σιγά σιγά και σε αυτό το τεύχος είπα να σας δώσω μια συνταγή για ποτάκι να απολαμβάνετε στα μπαλκόνια σας, τις αυλές σας και τα εξοχικά σας, με φίλους και καλή παρέα! Μην σας ξεγελάσει το φρουτόδες άρωμα και η γλυκούτσικια γεύση του, αυτό το φρούτ πάντς που σας προτείνω είναι δυνατούτσικο γι αυτό θέλει προσοχή και μέτρο! Ο θείος, κάθε φορά που του το κάνω και πιάνουμε την πάρλα στην βεράντα πάντα ερχεται με ποδήλατο, ποτέ αμάξι… ξέρει αυτός! Εάν είστε καλά παιδιά θα σας πω στο τέλος και ένα μυστικό υλικό για να ρίξετε στο ποτό σας και να το κάνετε ακόμη πιο δυνατό! Κρυφά από την θεία όμως ε! Ξέρετε αυτούς τους φόβους που έχουν όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι – μην σας ρίξουν τίποτε στο ποτό σας και σας εκμεταλλευτούν!!! Έχουμε και λέμε:

Ανοίξτε το ντουλάπι και βγάλτε τα υλικά:
1 φιάλη οίνο γλυκό Μοσχάτο Σάμου (vin doux), παγωμένο
2 φιάλες οίνο ξηρό Μοσχάτο (επιλογής σας), παγωμένες
1 σφηνάκι μπράντι (Μεταξά 12ρι)
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
3-4 βερίκοκα, κομμένα σε κομματάκια
2-3 ροδάκινα, κομμένα σε κομματάκια
1 γκρέιπφρουτ, το μισό κομμένο σε φετούλες καθαρισμένες από τις λευκές μεμβράνες και το άλλο μισό σε χυμό
250 γρ. φράουλες, κομμένες στα τέσσερα

Ετοιμασία:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κρασιά, το μπράντι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλα τα φρούτα, εκτός από τις φράουλες, και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες. Μισή ώρα πριν από το σερβίρισμα, προσθέτουμε τις φράουλες. Σερβίρουμε σε old fashioned ποτήρια για κοκτέιλ που κλέβουμε από το σκρίνιο της γιαγιάς! Α, και επειδή ήσασταν άριστοι μαθητές ρίξτε κρυφά στο ποτήρι σας πριν το σερβίρισμα μισό σφηνάκι βότκα! (μήν το παρακάνετε! Μισό σφηνάκι θα κάνει την διαφορά) 😉
Καλή απόλαυση! Ατουταλέρ!

LEAVE A REPLY