Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση – κοπή της βασιλόπιτας του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης στο ξενοδοχείο “Ramada Plaza Thraki” το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019.

Αναλυτικά, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και την ομιλία του προέδρου του Μουσείου κ. Νικόλαου Πινάτζη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, καθώς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, οι οποίοι απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό στα μέλη και τους φίλους του Μουσείου.

Έπειτα ακολούθησε ένα σύντομο αφιέρωμα στην καλλιτεχνική πορεία του κ. Θεόδωρου Αγγλιά, που ολοκληρώθηκε με την απόδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο του Μουσείου για το καλλιτεχνικό του έργο και γενικότερα για την προσφορά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ο κ. Αγγλιάς ευχαρίστησε το Ιστορικό Μουσείο για αυτή την τιμητική διάκριση και δεν παρέλειψε να διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους με το ιδαίτερο – γνωστό του ύφος.

Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα, που επιμελήθηκε ο μαέστρος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Στο δεύτερο μέρος, μετά την κοπή της βασιλόπιτας, ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τους Μιχάλη Λεοντιάδη και Ελένη Γαλανοπούλου στη φωνή και Στέλιο Καφά στα πλήκτρα.

Ο Θ. Αγγλιάς με τον πρόεδρο του Μουσείου Ν. Πινάτζη ι
Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα
Μέλη και φίλοι του Ιστορικού Μουσείου διασκέδασαν με την ψυχή τους

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ