Λίγο πριν το Πάσχα

0

γράφει ο/η Πανταχού Παρών

Λίγο πριν το Πάσχα, όλη η χώρα συζητά για την αξιολόγηση και τη συμφωνία που θα κλείσει ή δεν θα κλείσει, κι αν δεν ήταν η Άντζελα και τα Jumbo, μα τω Θεώ, θα πίστευα ότι είμαστε στον Απρίλιο του 2015, κι όχι του 2016.

Συνάντησα ένα πρώην βουλευτή πριν λίγες μέρες, για τον οποίο ακούγεται ότι θα διεκδικήσει το δήμο Αλεξανδρούπολης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Του είπα λοιπόν ότι με έχει κουράσει κομματάκι η κεντρική πολιτική σκηνή και οι κοκορομαχίες και πως περιμένω τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που πάντα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Και τι μου είπε ο . γρουσούζης; «Ποιες εκλογές; Του 2019; Έχουμε ως τότε να ζήσουμε πολλές εκλογές ακόμη!». Εμ βέβαια, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας γιατί να μην κάνουμε κάθε χρόνο εκλογές; Κρίμα είναι.

φάτσα-2

Δεν ξέρω αν ισχύει, ελπίζω πως όχι. Μου είπαν όμως ότι βουλευτής πήγε να κάνει περιοδεία σε καφενείο του Έβρου και κάποιος χειροδίκησε εναντίον του. Κοινώς, σήκωσε χέρι. Ο βουλευτής δεν έδωσε συνέχεια, αλλά η ψυχούλα του το ξέρει.

φάτσα-1

Άκουσα ότι στην περιοχή του πάρκου ανατολικής Θράκης υπάρχει μία κυρία, ο θεός να την κάνει, με πολύ έξαλλο μαλλί, η οποία φέρεται πολύ άσχημα στο σκυλάκι της. Την επόμενη φορά που θα με απασχολήσει η μαντάμ, θα φροντίσω να μάθω και να πω ονόματα και διευθύνσεις. Να ξέρετε.

φάτσα-2

Υπάρχει, μαθαίνω, πολύ μεγάλο ειδύλλιο σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη, που έχει προκαλέσει συζητήσεις και σούσουρο. Αυτή, άνω των δεύτερων -άντα κι αυτός άνω ή κοντά στα δεύτερα -ήντα. Μάλιστα, είναι και δημόσιο πρόσωπο.  Πάντως, τέτοιες καταστάσεις είναι καλά μαντάτα για εκείνους που το ζουν το θέμα, ενώ για εκείνους που μένουν πίσω είναι άσχημο και άχαρο πράγμα. Όμως, επειδή, φίλοι μου, όλα στη ζωή είναι αέρας, δεν αξίζει να σκάμε για πολύ. Δίνουμε μια και πάμε παρακάτω.

φάτσα-1

Άρχισαν -ξαφνικά- οι επιστολές και οι καταγγελίες για τις τιμές των εισιτηρίων της Aegean στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα. Πολύ ορθές οι διαμαρτυρίες, αλλά και πολύ καθυστερημένες. Οι τοπικοί μας φορείς έδειξαν χαμηλά, αν όχι ανύπαρκτα, αντανακλαστικά. Πάντως, το θέμα θα αποκτούσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν o δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου, οπτικοποιούσαν τη διαμαρτυρία τους, γυρίζοντάς τη σε βίντεο κλιπ, υπό τους ήχους του άσματος της Λίτσας της Γιαγκούση, «όταν βλέπω αεροπλάνο, μου’ ρχεται να σου την κάνω».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ