Με μαγιάτικη διάθεση σήμερα η στήλη μας!

0

γράφει ο/η Πανταχού Παρών

Με μαγιάτικη διάθεση σήμερα η στήλη μας! Έρχεται το καλοκαιράκι με βήμα ταχύ και τρέχω να προλάβω να σας πω όλα όσα έμαθα τις τελευταίες μέρες!

Κάνει επιστολή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για την κακιά Aegean, ακολουθεί και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Βγαίνει και ζητά ο δήμαρχος λιμενική ακαδημία, τσουπ, ομοίως πράττει και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Και τι πειράζει; Γιατί είστε κακοπροαίρετοι; Δεν χαίρεστε που οι φορείς μας είναι ενωμένοι; Αρκεί να μην αποφασίσει αύριο ο δήμαρχος πχ να πέσει στη θάλασσα. Θα έχουμε πρόβλημα.

φάτσα-2

Εγώ, δεν θα πω τίποτα για το «μνημόσυνο της τοπικής οικονομίας» που τέλεσαν το βράδυ της Κυριακής, με περίπου 1,5 ώρα καθυστέρηση, καμιά 20αριά επαγγελματίες, εργαζόμενοι και αγρότες κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη. Δεν θα πω ούτε για το πόσο σχολιάστηκε ένας από τους διοργανωτές που φώναζε στον οδηγό του τρακτέρ που προσπαθούσε να σταθμεύσει στον πεζόδρομο «βάλτο όσο πιο δεξιά μπορείς», ούτε για τη βροχή από επικίνδυνες κροτίδες που έριχναν κάποιοι. Θα μοιραστώ μόνο ένα σχόλιο από κάποιον που βρέθηκε στο σημείο, είδε να συμβαίνουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά γύρω του και έκπληκτος είπε: «Νόμισα ότι ήρθα σε διαμαρτυρία, όχι σε τσίρκο». Μεντράνο μάλιστα.

φάτσα-1

Έμαθα ότι στο δήμο Αλεξανδρούπολης, αφού έλυσαν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, άρχισαν να προβληματίζονται για τους τοίχους της καλοσύνης που στήνονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Θα μου πεις τώρα, τι μπορεί να έχει να καταλογίσει κανείς εναντίον μιας τέτοιας αξιόλογης πρωτοβουλίας που έχει βρει εκατομμύρια μιμητές σε όλο τον κόσμο; Πρόκειται για άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία από τους ιθύνοντες του τόπου μας που φοβούνται, λέει, για την ασφάλεια των τροφίμων που αφήνονται εκεί, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν τελικά αυτοί που παίρνουν τα τρόφιμα και τα ρούχα έχουν πραγματική ανάγκη. Εν ολίγοις, για να καταλάβω, μας λένε και χαζούς, αλλά και απατεώνες;

φάτσα-2

Με αφορμή τα όσα έγιναν πρόσφατα με το θέμα της υπηρεσίας ασύλου, επισκέφθηκε την περιοχή μας στέλεχος διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης. Ενημερώθηκε από 2-3 επίσημους κρατικούς φορείς και συνεχίζει να παρακολουθεί την υπόθεση, αφού το πρόβλημα είναι υπαρκτό και η όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει στο μέλλον, πολύτιμη. Ωστόσο, οι ακραίες αντιδράσεις κάποιων φορέων, όπως ήταν φυσικό, προβληματίζουν τους ανθρώπους της οργάνωσης. Έμαθα μάλιστα ότι άτομο σε υπεύθυνη θέση που θα μπορούσε να ανακουφίσει σημαντικά την κατάσταση, είπε, όταν ρωτήθηκε σχετικά από πολίτη: «Αποφασίσαμε να μη βοηθήσουμε». Συγχαρητήρια.

φάτσα-1

Πήγαν, λέει οι μουσουλμάνοι στον πλατανότοπο Μαΐστρου κι άφησαν σκουπίδια, έκαναν ζημιές κτλ. Να το δεχτώ, αλλά για πείτε μου, με τους καλούς χριστιανούς που βρωμίζουν και κάνουν ζημιές σε όλο τον υπόλοιπο δήμο, τι θα γίνει, ρε παιδιά; Να κοιτάμε και τα δικά μας χάλια λίγο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ