της Μαρίας Παπαδοπούλου

 Μεταξοσκώληκες, μουριές, μεταξουργεία, Σουφλί…

Σουφλί… Μιλάνο… Μόδα… Μεταξουργεία… Ανατολή… Όνειρα… Επιθυμίες… Εγωισμοί… Διλήμματα Καρδιάς… Αληθινή ,  Απόλυτη ,  «Μεταξένια Αγάπη»!!!

Η Αντζέλικα, μια  νεαρή και όμορφη σχεδιάστρια -μεγαλωμένη στην Ιταλία από τη θρυλική γιαγιά της, Σύλβια Ακουάρτ- από τον επιτυχημένο οίκο της και τα ντεφιλέ του Μιλάνου θα βρεθεί  στην ελληνική πόλη του μεταξιού ,το ακριτικό Σουφλί, ψάχνοντας διέξοδο στα διλήμματα της,

Απρόσμενες καταστάσεις τη  φέρνουν κοντά με την ατίθαση Αργυρώ, τον ευαίσθητο Άγγελο και την επαρχιακή κοινωνία με τους αυστηρούς  κανόνες της.

Μια έκπληξη τη γυρίζει πίσω στο παρελθόν και της φανερώνει πως τελικά η ζωή υφαίνεται με το πιο σπάνιο, το πιο πολύτιμο μετάξι…

Το τελευταίο μυθιστόρημα  του συγγραφικού διδύμου – και διδύμου στη ζωή – Λίας Ζώτου-Θοδωρή  Καραγεωργίου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η αρχή του κουβαριού τούτης της ιστορίας ξεκινά χρονιά πριν…. όταν οι δημιουργοί είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη τους ρομαντική εξόρμηση  στην πόλη του μεταξιού, όπως εξομολογούνται….

«Ποιος θα το πίστευε πως το νήμα τούτου του βιβλίου θα ξεκινούσε πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια, όταν δύο ερωτευμένοι νέοι, γεμάτοι δίψα για να αγαπήσουν παντοτινά, θα πραγματοποιούσαν την πρώτη τους ρομαντική εξόρμηση στην ακριτική «Πόλη του Μεταξιού»…

Η αίσθηση από το άγγιγμα ενός απαλού μεταξωτού μαντιλιού γύρω από τον λαιμό, το πιο γλυκό φιλί του κόσμου και μια εξομολόγηση καρδιάς στον λόφο του Προφήτη Ηλία, πάνω από τη μυρωδιά της νοτισμένης γης, σηματοδότησαν τόσο απλά την ένωση δύο ψυχών…» εξομολογούνται.

Πρόκειται  για  «Το πιο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ, το πιο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ, το πιο ΕΡΩΤΙΚΟ μας βιβλίο» αναφέρουν.

Η Μεταξένια Αγάπη είναι ένα άρτιο βιβλίο με ενδιαφέρουσα πλοκή, ανατροπές κι έναν έρωτα μοναδικό.

Αποτελεί το τρίτο κομμάτι ενός κύκλου, στον οποίο ανήκουν επίσης  το «Σαν τα  φύλλα του καπνού»-μας μεταφέρει στα καπνοχώραφα της Καβάλας- και «Το Δάκρυ του έρωτα»-μας ταξιδεύει στον Πόντο και στον κόσμο της αμπελουργίας,   καθώς κι εδώ είναι εμφανής η αγάπη των συγγραφέων  για την ύπαιθρο και τις καλλιέργειες με τις οποίες ασχολούνταν κι ανατράφηκαν οι κάτοικοι  της  τα παλαιοτέρα χρόνια.

Αφηγείται δύο ιστορίες που τις χωρίζουν δεκαετίες αλλά τις ενώνουν πολλά περισσότερα.

«Θέλαμε να παντρέψουμε το παρελθόν με τη σύγχρονη εποχή» επισημαίνουν οι συγγραφείς  και η αλήθεια είναι ότι αυτό το πάντρεμα στέφεται με επιτυχία καθώς καταφέρνουν με δεξιοτεχνία να κρατούν  τις ισορροπίες ανάμεσα στις  αναδρομές στο παρελθόν και την αφήγηση σε παρόντα χρόνο.

Το συγγραφικό δίδυμο Ζώτου -Καραγεωργίου έχει χαρίσει στους αναγνώστες  -όπως το ίδιο το κοινό τους επισημαίνει  – όμορφες στιγμές καθώς και τα προηγούμενα βιβλία τους είναι καλοδουλεμένα , με πλούσιες εικόνες που σε μεταφέρουν σε πόλεις, εποχές, τραγούδια και συναισθήματα.

Οι δημιουργοί  έχοντας πραγματοποιήσει  εμπεριστατωμένη έρευνα για το τελευταίο τους πόνημα-όπως και στα δυο προηγούμενα άλλωστε- καταφέρνουν  να εξάψουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να μάθει μαζί με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας  για την παραγωγή του μεταξιού -κομμάτι του βιβλίου που επιμελείται ο Θοδωρής- αλλά και τον τρόπο που δημιουργούνται – και στο παρόν αλλά και στο παρελθόν – τα υφάσματα και τα ρούχα-κομμάτι του βιβλίου που επιμελείται η Λία .

Οι ίδιοι αναφέρουν έξαλλου ότι  αφιέρωσαν στην έρευνα τον ίδιο περίπου χρόνο που αφιέρωσαν και στη συγγραφή του βιβλίου. Στην κοινή συγγραφή του .

«Η  κοινή συγγραφή  είναι σαν την κοινή ζωή μας .Ένα ταξίδι που μας ενώνει. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες ,τα ίδια άγχη. Είναι δύσκολο μα συνάμα ευχάριστο. Είναι σπάνιο να γράφουν δύο μαζί αλλά καταπληκτικό. Εμάς μας έχει συνεπάρει.» μαρτυρούν.

Το τελευταίο μυθιστόρημα του συγγραφικού διδύμου – και διδύμου στη ζωή - Λίας Ζώτου-Θοδωρή Καραγεωργίου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Το τελευταίο μυθιστόρημα του συγγραφικού διδύμου – και διδύμου στη ζωή – Λίας Ζώτου-Θοδωρή Καραγεωργίου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Από το οπισθόφυλλο

«Έτσι είναι οι αληθινές αγάπες, αγόρι μου… γεμίζουν ολότελα την καρδιά και την ψυχή μας! Μόνο που, πολλές φορές, όπως η μεταξένια αγάπη κρύβουν μέσα τους θυσία βαριά, θυσία της ελευθερίας, θυσία της ίδιας της ζωής, θυσία που πιότερο μεγάλη δεν υπάρχει…»

Η νεαρή και επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας Αντζέλικα Ρινάλντι αναχωρεί εσπευσμένα από το Μιλάνο και καταφεύγει στο άγνωστο ως τότε για εκείνη Σουφλί, ψάχνοντας απεγνωσμένα διέξοδο από τα διλήμματα που την ταλανίζουν. Εκεί, την περιμένει μια έκπληξη, που θα τη γυρίσει πίσω στο παρελθόν και θα της φανερώσει πως τελικά η ζωή υφαίνεται με το πιο σπάνιο, το πιο πολύτιμο μετάξι!

Αργυρώ… Ένα κορίτσι ατίθασο, μεγαλωμένο σε ένα περιβάλλον με πειθαρχία και αυστηρούς κανόνες. Μια κοπέλα περήφανη, που δε θα συμβιβαστεί με ό,τι η μοίρα τής έχει γραμμένο. Θα ερωτευτεί παράφορα και θα γευτεί την πίκρα της προδοσίας.

Άγγελος… Ένα αγόρι ευαίσθητο, δεμένο με τον τόπο του και την καλλιέργεια του μεταξιού. Ένας άντρας ικανός να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν την καρδιά του να ματώσει. Ώσπου, κυνηγημένος από τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα αναζητήσει τη λύτρωση.

Από την ακριτική πόλη του μεταξιού και την πολυσύχναστη ιταλική πρωτεύουσα της μόδας έως τα βάθη της σαγηνευτικής Ανατολής, γύρω από τα πλινθόκτιστα μεταξουργεία και τους ακαταπόνητους σηροτρόφους, τους οίκους μόδας και τα εντυπωσιακά ντεφιλέ, γεννιέται μια ιστορία ποτισμένη με όνειρα, επιθυμίες και εγωισμούς, θυσίες ζωής, διλήμματα καρδιάς, μα πάνω απ’ όλα με αληθινή, απόλυτη, μεταξένια αγάπη!

ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ και ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ γεννήθηκαν σε δυο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκτός από την ανάγνωση βιβλίων, η οποία τη βοηθά να γνωρίζει νέους κόσμους, λατρεύει τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Ο Θοδωρής έχει σπουδάσει νομικά στο πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου. Στη συγγραφή τον οδήγησε η παρατήρηση της ζωής, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Η Λία και ο Θοδωρής, εκτός από σύντροφοι στη συγγραφή, είναι και σύντροφοι στη ζωή. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία τους ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ και ΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, καθώς και το νεανικό μυθιστόρημα Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ