Μύρισε φθινόπωρο, αγαπητοί φίλοι. Οι εποχές αλλάζουν, οι άνθρωποι ποτέ. Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά και ανούσια, αφήνοντας τα μεγάλα και σημαντικά για αργότερα, δηλαδή για ποτέ. Ας είναι. Εμείς είμαστε εδώ και επιμένουμε να σχολιάζουμε τα πάντα και τους πάντες.…

Φήμες και ψίθυροι, όλο και πιο έντονοι τον τελευταίο καιρό, ότι Δήμαρχος του Έβρου ετοιμάζεται για τον επόμενο βαθμό αυτοδιοίκησης στις εκλογές του 2019. Περιφέρεια, λέει και κλαίει. Ο Δήμος είναι, πλέον, πολύ μικρός για να χωρέσει το όραμα και τις φιλοδοξίες του. Αυτά, βεβαία, ανεπίσημα, γιατί επίσημα λέει πως θέλει να είναι δήμαρχος και μόνο. Εγώ, τι να πω; Χαίρομαι που λύσαμε όλα τα σημερινά μας προβλήματα και ασχολούμαστε με τη μελλοντική μας καριέρα.

Ναι, πιστεύω στα θαύματα. Δεν πίστευα πάντα, μη με παρεξηγείτε. Άρχισα να πιστεύω όταν είδα σε σύσκεψη της περιφερειακής ενότητας Έβρου για τον τουρισμό, δύο παντελώς άσπονδους φίλους να βρίσκονται για πόση ώρα στο ίδιο τραπέζι και να μην πέφτουν μπουνιές. Ήταν πραγματικά θαύμα ή απλά είχε ρεπό ο Άι Σιχτίρ; We’ll never know.

Και μια που είπαμε για θαύματα, πάμε στα της θρησκείας. Μπράβο στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνό για την επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Για το μάθημα των θρησκευτικών, να στείλω κι εγώ ένα μήνυμα στον Νίκο τον Φίλη: Κάνε τη δουλειά σου και μην ακούς κανέναν. Όπως το υπουργείο δεν θα πάει ποτέ στον παπά να του πει πώς να κάνει το ευχέλαιο, έτσι και οι παπάδες να ασχοληθούν με αυτά για τα οποία φόρεσαν το ράσο (αν θυμούνται κάποιοι, ακόμη, ποια είναι η πραγματική αποστολή τους). Με λίγα λόγια, Φίλη, κάντο όπως ο Σημίτης (πάρτε bonus θαύμα, ΕΓΩ να επικαλούμαι τον ΣΗΜΙΤΗ)

Εντωμεταξύ, μπορεί στην Αθήνα να έχουν λυσσάξει με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Σε ένα από αυτά, ο τύπου-αφεντικό, είπε στη δημοσιογραφική του ομάδα ότι θα επιδείξει μεγάλη αυστηρότητα σε όσους κάνουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη στα ρεπορτάζ τους, που ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης μπορεί να φτάνει μέχρι και την στέρηση ενός μεροκάματου! Για δες καιρό που διάλεξε ο Μπαμπινιώτης να τους πάρει… Σαν να μην τους έφταναν οι μειώσεις μισθών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ