γράφει ο/η Πανταχού Παρών

Πέρασε μία εβδομάδα, αδιάφορη, άχρωμη, βαρετή. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν μάλωσε με κανέναν. Δεν είχε κόντρα με κανέναν, δεν έστειλε καμία επιστολή διαμαρτυρίας πουθενά, τίποτα, μια σιωπή εκκωφαντική. Να τα βλέπετε αυτά μερικοί-μερικοί που γκρινιάζετε ότι καταντά δήθεν κουραστικός. Ο άνθρωπος είναι το αλάτι μας, το πιπέρι μας, το μπούκοβό μας!

Έξαλλος σου λέει ο πρώην βουλευτής των -φτου κακά που θα’ λεγε κι ο ίδιος τώρα- ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης. Με ανακοίνωσή του κατακεραυνώνει τους βουλευτές της ΑΜΘ που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγροτών και κτηνοτρόφων για συζήτηση επί των προβλημάτων τους. Σπεύδει μάλιστα να πει πως ο ίδιος, όσες φορές συναντήθηκαν μαζί του οι αγρότες ήταν ΚΥΡΙΟΙ. Θα μου πεις, τι έχουν να χωρίσουν οι αγρότες με έναν μηχανολόγο – μηχανικό, πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, νυν υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία (μήπως ευθύνεται ο Μαρίνος για τις επιδοτήσεις που πήραν οι αγρότες επί Καραμανλή και που τώρα πρέπει να επιστρέψουν;). Άλλωστε, ο ίδιος είχε ταχθεί με το μέρος των αγροτών από την πρώτη στιγμή, με το άγριο και σε άπταιστα γαλλικά «πέσιμο» που έκανε στο παγκόσμιο συνέδριο Θρακών στον πρώην υπουργό Σγουρίδη…

Να επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη είσοδος κληρικών στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και να μπορούν να κηρύττουν ότι επιθυμούν χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας ζητά με ανακοίνωσή του ο βουλευτής  των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. Αφορμή, η (πάρα πολύ λογική) εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας όπου ζητείται ο προ-έλεγχος των κηρυγμάτων των ιερωμένων στις σχολικές μονάδες. Όταν ακούω κάτι τέτοια κρούσματα, η συγκυβέρνηση αυτή μου φέρνει στο νου την ταινία «Στρέλλα», όπου η ομώνυμη πρωταγωνίστρια έτρωγε με απόλυτη ευχαρίστηση και ταυτόχρονα γαριδάκια με μαρμελάδα. Μπορεί να νομίσεις για λίγο ότι ταιριάζουν, αλλά, τελικά, εμετικά φαινόμενα όπως η αντίδραση του βουλευτή Καμμένου δεν αποφεύγονται.

Ιδιαίτερα δυσοίωνο φαίνεται πως είναι το μέλλον για μεγάλο οργανισμό του Έβρου που προσφέρει αρκετές άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την στήριξη μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας. Αν δεν υπάρξει κάποια αιφνίδια θετική εξέλιξη τα μαντάτα θα είναι δυσάρεστα και θα κλείσει ένας κύκλος ετών πολύ άδοξα. Ελπίζουμε να διαψευστούμε.

Και για το τέλος, κάτι μακάβριο: Αυτή είναι δημοτική σύμβουλος σε δήμο του Έβρου. Αυτός ήταν δημοτικός υπάλληλος, με πολυετή παρουσία, στον ίδιο δήμο, μέχρι πέρσι το καλοκαίρι που έφυγε από τη ζωή. Στη σελίδα λοιπόν του υπαλλήλου στο facebook, η οποία παραμένει ανοιχτή, η εν λόγω κυρία τού ευχήθηκε τα Χριστούγεννα, δηλαδή έξι μήνες μετά το θάνατό του, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Τι άλλο να πω; ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ, ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ