(introduction)  

Διαλέγω εσένα Πίκατσου! Πιάσε την Ευανθία!

Ξέρετε πόσο γκατζετακιας έχω γίνει τα τελευταία χρόνια, σαν Πρόεδρος σωστός ξέρω κάθε τι τεχνολογικό και επιστημονικό παράκρουσμα συμβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη, πριν καν συμβεί.. 🙂  καλα σχεδόν. Έχω δύο μέρες που κυνηγάω την Ευανθία με μια ποκεμπαλ από πίσω… δεν θα την πιάσω; εκεί μέσα θα την αφήσω σαν σωστός εκπαιδευτής πόκεμον!

Ναι, δεν διαβάζετε άρθρο από το 1990. Η τρέλα ξανα-ξεκίνησε μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες και χιλιάδες χρήστες κινητών ασχολούνται με ένα νέο παιχνίδι Πόκεμον! Τα παιδιά μεγαλώσαν βλέπετε και βρήκε ευκαιρία η Νιντέντο να ξανα πλασάρει την φρενίτιδα με το γνωστό κινούμενο σχέδιο σε παιχνίδι για smartphone! Ντάξει, είναι εθιστικό θα καταλάβετε τι εννοώ.

Όλοι άλλωστε έχουν λίγο-πολύ ακούσει για τα πόκεμον, την μανία που κατέλαβε περίπου στα τέλη του ‘90 τα παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα από το κινούμενο σχέδιο και μετά σε βιντεοπαιχνίδια μέχρι και επιτραπέζια παιχνίδια. Το θέμα είναι πως τώρα, οι πρωτοπόροι δημιουργοί της ιαπωνικής εταιρείας χρησιμοποιούν τις κάμερες των κινητών και τους χάρτες της google προκειμένου να φέρουν τα πόκεμον στον πραγματικό κόσμο.

pokemon-go

Το νέο αυτό παιχνίδι ανατρέπει τα παιχνίδια όπως τα ξέραμε ως σήμερα που παίζονταν στις οθόνες παιχνιδομηχανών, υπολογιστών, smartphones κτλ. και έμεναν αποκλειστικά εκεί. Φυσιολογικά δηλαδή ο “κακός” δεν πεταγόταν ξαφνικά μπροστά σου στον δρόμο εκεί που περπατάς δίπλα από τα μαγαζιά στην Λεωφόρο Δημοκρατίας για να σε προκαλέσει σε μάχη. Αυτή την τάξη στον κόσμο έρχεται να ταράξει το Pokemon Go, το νέο παιχνίδι-εφαρμογή για smartphones της Nintendo, το οποίο μας καλεί να βγούμε έξω στον δρόμο να περπατήσουμε χιλιόμετρα και να ανακαλύψουμε τα συμπαθή τερατάκια που έχουν τοποθετηθεί εκεί έξω για χάρη μας.

Έχει λίγες μέρες που το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για φορητές συσκευές που έχει τρελάνει τον πλανήτη, είναι πλέον επισήμως προσβάσιμο και από την Ελλάδα. Η σχετική εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές μέσω των αντίστοιχων app stores, όπου πλέον εμφανίζεται κανονικά. Για να καταλάβετε, ολόκληρος ο έξω κόσμος φιλτράρεται μέσα από το πρίσμα του παιχνιδιού μέσω της κάμερας του κινητού ή του τάμπλετ ο εξωτερικός κόσμος μετατρέπεται σε χώρο παιχνιδιού. Τα πάρκα είναι γεμάτα από άγρια πόκεμον του αγρού. Αγάλματα, προτομές και άλλα αξιοθέατα της πόλης μετατρέπονται σε Poke-marts, Poke-stops και Poke-gyms και βέβαια οι παίκτες, μικροί και μεγάλοι, παθαίνουν κανονική παράκρουση.

Θέλει μεγάλη προσοχή πάντως, ήδη στην Αμερική είχαμε τα πρώτα ατυχήματα λόγω παιχνιδιού στους δρόμους. Στην Νέα Υόρκη ένας οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δέντρο και η  δικαιολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο ήταν πρωτότυπη.  «Έπαιζα «Pokemon Go» και αποσπάστηκε η προσοχή μου», τους είπε, για το τροχαίο που άφησε το αυτοκίνητο (του αδερφού του, παρεμπιπτόντως) σμπαράλια και τον ίδιο ελαφρά τραυματισμένο.

Αυτά λοιπόν για σήμερα αγαπητοί μου εκπαιδευτές πόκεμον!! Τα ξαναλέμε σε λίγες μέρες!!  Μην ξεχνάτε φανατικοί μου φαν, ο Πρόεδρος σας αγαπά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ