Μήπως κι εσύ ανήκεις σε εκείνους τους γονείς που επιλέγουν να μη μάθουν το φύλο του μωρού μέχρι τη γέννησή του; Η μήπως τυχαίνει να έχεις δύο παιδιά διαφορετικού φύλου στο ίδιο δωμάτιο; Όποιος και αν είναι ο λόγος, εδώ είναι μερικές συμβουλές διακόσμησης για ένα βρεφικό δωμάτιο που δεν έχει «φύλο» δηλαδή είναι ουδέτερο.

Χρωματική παλέτα.

Απλοποιώντας την παλέτα του δωματίου σε λευκό και σε ουδέτερα χρώματα: όπως το ιβουάρ, μπεζ ή το ανοιχτό γκρι μπορείς να δημιουργήσεις ένα χαλαρωτικό φόντο που θα σου δώσει εύκολα την επιλογή να παίξεις με χρώματα βάση του φύλου του μωρού σου όταν αυτό γεννηθεί, σε υφάσματα, σε κουρτίνες και διακοσμητικά στοιχεία.

έπιπλα

Έπιπλα.

Επειδή ο τόπος που το παιδί σου θα κοιμηθεί είναι η σημαντικότερη επιλογή που έχεις να κάνεις, φρόντισε να επενδύσεις σε έπιπλα που πληρούν τα πρότυπα με τους κανόνες ασφαλείας και μπορούν να αξιοποιηθούν μετέπειτα στο δωμάτιο του παιδιού, καθώς μεγαλώνει, επιλέγοντας έπιπλα με καθαρές γραμμές για τα κύρια κομμάτια και ύφος που δεν σε περιορίζει.

Άνεση.

Μια ζώνη όπου θα αλλάζεις το μωρό σου και μία άνετη καρέκλα που θα προσφέρει στήριξη όταν ταΐζεις το μωρό σου είναι απαραίτητη. Πρόσεξε η αλλαξιέρα που θα επιλέξεις να διαθέτει βοηθητικά ράφια-συρτάρια αποθήκευσης για να μπορείς να βάζεις μέσα τις πάνες, τα μωρομάντηλα κλπ και καλό είναι να θυμάσαι κατά την αγορά της καρέκλας, ότι εκτός του ότι θα κάθεσαι σε αυτήν για πολλές ώρες, θα σου είναι απαραίτητη και κατά την ανάγνωση διαφόρων ιστοριών στα επόμενα χρόνια που θα έρθουν. Αξίζει λοιπόν να επενδύσεις σε μια καρέκλα που θα έχει διάρκεια αρκεί να είναι και ιδανική για τον χώρο που διαθέτεις.

Αποθήκευση.

Δεν θα χρειαστείς πολύ χώρο αποθήκευσης όσο το μωρό είναι μικρό. Μία συρταριέρα είναι αρκετή σε ένα βρεφικό δωμάτιο καθώς και μία ντουλάπα που είναι συχνά απαραίτητη όταν το μωρό σου δεν είναι πολύ μικρό. Μπορείς αν προς το παρόν δεν σου είναι χρήσιμη να την χρησιμοποιείς για αποθήκευση παιχνιδιών και άλλων αναγκών, μέχρι να χρειαστεί να την χρησιμοποιήσεις για τα ρούχα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στο δωμάτιο αίσθημα ηρεμίας χωρίς ίχνος ακαταστασίας.

διακόσμηση

Διακόσμηση.

Μια ουδέτερη παλέτα δεν πρέπει να είναι βαρετή: Χρησιμοποίησε διαφορετικές υφές όπως φυσικά υλικά, ξύλο, μαλακά υφάσματα, λευκά είδη, καλάθια, αφράτα μαξιλάρια ή υφαντά χαλιά για να προσθέσεις βάθος στο χώρο.

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις περισσότερο χρώμα, δοκίμασε το χρώμα της μέντας, το πράσινο και το τυρκουάζ, καθώς έχουν μια ξεκούραστη και κατευναστική επίδραση. Το κίτρινο είναι υπέροχο για δωμάτια χωρίς «φύλο», αλλά είναι καλύτερα να το χρησιμοποιήσεις σε μικρές πινελιές γιατί ενώ είναι ένα πολύ αναζωογονητικό χρώμα αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες δόσεις προκαλεί διέγερση.

Αν τώρα θέλεις να χρησιμοποιήσεις επιπλέον χρώμα, επέλεξε μερικές παραλλαγές όπως γκρι-μπλε, ώχρα, μουσταρδί ή σκούρο μπλε, για παράδειγμα.
Τα μονοχρωματικά χρώματα είναι πολύ δημοφιλή τον τελευταίο καιρό και ιδανικά για ένα ουδέτερο βρεφικό δωμάτιο. Αλλά αν χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα λευκό, βεβαιώσου ότι έχεις να προσθέσεις πολλά μοτίβα σε υφάσματα και χρησιμοποίησε φυσικό ξύλο για να δημιουργήσεις ζεστασιά.

Προσωπικότητα στο δωμάτιο μπορείς να δώσεις χρησιμοποιώντας μία ταπετσαρία με μοτίβα σε ένα τοίχο ή μια τολμηρή διχρωμία με χρώμα. Καλό είναι επίσης σε ένα ουδέτερο δωμάτιο να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις θέματα επειδή αυτά είναι συνήθως υπό την ηγεσία των δύο φύλων. Εξαιρέσεις αποτελούν αυτά που είναι εμπνευσμένα από τη φύση όπως δασικές εκτάσεις ή ζώα αλλά προσωπικά μου αρέσει να χρησιμοποιώ θέματα όπως είναι τα αστέρια και τα σύννεφα, ή γράμματα και αριθμούς.

δωμάτιο

Επίσης σε ένα ουδέτερο δωμάτιο χρησιμοποίησε μοτίβα με φειδώ διατηρώντας γεωμετρικά και απλά σχήματα: όπως ρίγες, τελείες και αστέρια και μην χρησιμοποιείς για παράδειγμα λουλούδια, αφού τα σχήματα συχνά ορίζουν περισσότερο το «φύλο» από το χρώμα.

O σχεδιασμός ενός βρεφικού δωματίου είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που κατά την εμπειρία μου, οι γονείς συχνά επενδύουν τα περισσότερα χρήματα, καθώς και τον περισσότερο χρόνο. Και ο λόγος είναι γιατί αυτό είναι το δωμάτιο, που χρειάζεται να εξελιχθεί επί σειρά ετών, αλλά και να ταιριάζει αργότερα με την προσωπικότητα του παιδιού. Φρόντισε λοιπόν να είναι πρακτικό, κράτησε το όμορφο και αν μπορείς δες το ως κενό καμβά όπου θα μπορείς να προσθέσεις όλο και κάτι αργά κατά την πάροδο του χρόνου, για να κρατήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ