Στις τέσσερις συναντήσεις που έγιναν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, τα παιδιά έμαθαν για την σπουδαιότητα του σχεδιασμού και τρόπου κατασκευής των σχολείων και των επίπλων σύμφωνα με την φιλοσοφία του κινήματος, σχεδίασαν την προσωπική τους αφίσα-κολάζ καθώς και τα δικά τους καλλιτεχνικά κοστούμια. Το πρόγραμμα έκλεισε με χορό , αυτοσχεδιαστικό και μη, σύμφωνα με το πνεύμα της χαράς και της γιορτής που επικρατούσε στο Bauhaus εκείνης της εποχής.

Η σχολή για καλλιτέχνες του Bauhaus ιδρύθηκε από τον Βάλτερ Γκρόπιους στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, όπου δίδαξαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Βασίλι Καντίνσκι, ο Πωλ Κλέε και πολλοί άλλοι. Εφάρμοσαν ριζοσπαστικές και μοντέρνες εκπαιδευτικές πρακτικές που ενόχλησαν τους συντηρητικούς κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τον τρόπο λειτουργίας της με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Ντεσάου.

Η οριστική παύση της πραγματοποιήθηκε από τον Χίτλερ για ευνόητους λόγους. Τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο του Φεβρουαρίου που ήταν αφιερωμένο στο Bauhaus , γνωρίστηκαν με το καλλιτεχνικό κίνημα που επηρεάζει και σήμερα ακόμη την αρχιτεκτονική, τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο.

Άλλες δράσεις
  • Συνεχίζεται η διαδικασία της απογραφής και καταλογογράφησης των νέων βιβλίων που προστέθηκαν στο αρχείο της βιβλιοθήκης μετά την πρόσφατη αγορά από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και αυτών που προστέθηκαν μέσω δωρεών.
  • Μεγάλος αριθμός σπουδαστών και φοιτητών και δημοτών χρησιμοποίησαν και αυτή την εβδομάδα τα αναγνωστήρια, και δημότες χρησιμοποίησαν το δανειστικό της τμήμα.
  • Το προσωπικό της βιβλιοθήκης συνεχίζει την διεκπεραίωση διαδικασιών για την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ