Του Γιώργου Πανταζίδη

Κάτι πρωτόγνωρο, μοναδικό και πολύ όμορφο συνέβη στις 24 του Ιούνη σε παραλία της Αλεξανδρούπολης . Οι Φοιτητές εξ Αίματος, η Θεατρική Ομάδα Φοιτητών ΔΠΘ, η Κινηματογραφική Λέσχη Φοιτητών Αλεξανδρούπολης (Κ.ΛΕ.Φ.Α.) και η Ραδιοφωνική Ομάδα Φοιτητών Αλεξανδρούπολης (Ρ.Ο.Φ.Α.) διοργάνωσαν πολιτιστική συνάντηση στην με καλεσμένους τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αλεξανδρούπολης, την ΑΡΣΙΣ, το Παιδικό Xωριό SOS Θράκης, το ΚΕΘΕΑ, τον Νομαρχιακό Σύλλογο ατόμων με αναπηρία,τον Αθλητικό Σύλλογο ατόμων με αναπηρία <<Κότινος>> και το Συμβουλευτικό κέντρο κατά της κακοποίησης των γυναικών, σε μια απόπειρα σύνδεσης των φοιτητών μεταξύ τους και με κοινωνικές/πολιτιστικές ομάδες της πόλης.

φοιτητες

Μετά τις παρουσιάσεις των δράσεων των Συλλόγων, θα ακολουθήσει beach party, σε ξέφρενους ρυθμούς  μέχρι πρωίας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδά του διατέθηκαν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου της Αλεξανδρούπολης.

ΑΡΣΙΣ

Πρόκειται για το πρώτο φοιτητικό Φεστιβάλ Πολιτιστικών ομάδων Αλεξανδρούπολης, από όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου και αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια από την φοιτητική κοινότητα να έρθει πιο κοντά με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, που εν τέλει παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, στέφθηκε με επιτυχία.

άμμος
άμμος

Όπως υπογραμμίζει μια εκ των υπευθύνων καθηγητριών που στάθηκε στο πλάι των φοιτητών – διοργανωτών Μαριάνα Παυλίδου, «η ανταπόκριση όλων των φοιτητικών ομάδων στο κάλεσμα της Ραδιοφωνικής, και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα διοργάνωσης ενός τέτοιου φεστιβάλ, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, είναι εντυπωσιακή. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης με κοινωφελείς σκοπούς, της οποίας τα έσοδα θα δοθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα θεσμό, που ελπίζουμε ότι θα καθιερωθεί, και θα διοργανώνεται για πολλά χρόνια ακόμη. Η ευαισθητοποίηση των φοιτητών, ελπίζουμε να οδηγήσει σε εθελοντική δράση, στήριξη των κοινωνικών φορέων της πόλης και έμπρακτη αλληλεγγύη».

ΚΕΘΕΑ

LEAVE A REPLY