Πλειάδα νέων τεχνολογιών επιζητούν την προσοχή μας, λίγες όμως επιτυγχάνουν να εισβάλουν στην καθημερινότητά μας και στις λαβωμένες οικονομικά τσέπες μας, ώστε να καθορίσουν με τη χρηστικότητά τους το μέλλον μας! Ακολουθούν οι πιο ελκυστικές και οικονομικά προσεγγίσιμες από αυτές! Απολαύστε τις!

1. Αντιβαρυντικό Ποτήρι

Το γυάλινο ποτήρι που σαρώνει την επιφάνεια με τη χρήση μαγνητικών πεδίων και μαγνητών στο κάτω μέρος της επιφάνειας του. Σε ασύρματη και μη ασύρματη έκδοση! «προτιμάτε τα κοκτέιλ ανάμεικτα, μικτά, ή σερβιρισμένα απλά; Η προτεινόμενη εκδοχή του αντιβαρυντικού ποτηριού, θα ‘ανυψώσει’ την οινοποσία σας!» μας εξηγεί ο σχεδιαστής του αιωρούμενου ποτηριού, Joel Paglione.
Η άριστη ισορροπία του αντιβαρυντικού ποτηριού διευκολύνει την χρησιμοποίηση του. Η τιμή του super cool glass system έχει οριστεί στα 200 δολάρια, και η διάρκεια της μπαταρίας του είναι 8 ώρες.

2. Το Άτρωτο Σπρέι

Η Line-X σχεδίασε το άφθαρτο σπρέι, με ανθεκτική επικάλυψη/επίστρωση, ώστε όταν χρησιμοποιείται για την προστασία αντικειμένων από σκληρά στοιχεία, να εγγυάται την απόλυτη διαφύλαξη τους. Το Line-X σπρέι πρωτο-δημιουργήθηκε για να καλύπτει τους τοίχους του Πενταγώνου κατά την διάρκεια βομβαρδισμών, και τμήματα των αυτοκινήτων/φορτηγών. Η εφαρμογή του πέρασε όμως παντού! Από τις τροφές μέχρι απλά καθημερινά αντικείμενα.

3. O Pepper

Η SoftBank μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών, αποφάσισε να κατασκευάσει τον Pepper, ένα αξιολάτρευτο, καλοσυνάτο, ευχάριστα αναπάντεχο ανθρωποειδές ρομπότ! Μπορεί να κατανοήσει τα ανθρώπινα αισθήματα, και να αντιδράσει ανάλογα. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα διακριτά χαρακτηριστικά του. Σε αναγνωρίζει, ενδιαφέρεται να μάθει τα γούστα σου, τις συνήθειές σου καθώς και να προσωποποιήσει τις επιλογές σου μιλώντας στη γλώσσα σου.
«η οικογένεια Asahi, υιοθέτησε τον Pepper, και είναι ενθουσιασμένοι μαζί του. Τα μέλη της του αναθέτουν καινούργιες λειτουργίες και ο Pepper τους εκπλήσσει κάθε μέρα κι από λίγο», μας λέει η SoftBank Robotics.

4. Ζωγραφική Εικονικής Πραγματικότητας

Το Tilt Brush, της εταιρίας Google, είναι η νέα εικονική καλλιτεχνική πραγματικότητα, η οποία παρέχει μία απεριόριστη δημιουργική παλέτα χρησιμοποιώντας τη φαντασία, για την τέχνη. Μπορείς να περιστραφείς 360° γύρω από την τέχνη σου, χρησιμοποιώντας το δωμάτιο/στούντιό σου ως καμβά! Η δυνατότητα της εικονικής πραγματικότητας, σου εξασφαλίζει την χρήση του μελανιού, του καπνού, του χιονιού ακόμα και της φωτιάς ως μέσο έκφρασης για το πινέλο σου!
«ο χώρος σου είναι το μαύρο πινάκιο, στο οποίο μπορείς να μπεις ή να το διαπεράσεις από μέσα, αλλά και να διαλέξεις εσύ ο ίδιος τα υλικά που θέλεις για την ζωγραφική σου, με μία απεριόριστη γκάμα.» μας εξηγεί ο διευθυντής προϊόντων Andrey Doronichev, της Google.

5. Ανακυκλώστε με στυλ

Τι θα λέγατε εάν ανακαλύπτατε ό,τι τα άχρηστα πλαστικά μας μπορούν να ανακυκλωθούν με τον πιο άψογο και ωραίο τρόπο. Η εταιρία Precious Plastic κατασκευάζει εντυπωσιακά απλές μηχανές που ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει φανταστικά αντικείμενα με βάση το πλαστικό! Αρχικά κομματιάζουμε το πλαστικό σε μικρές νιφάδες, και κατόπιν το τοποθετούμε σε καλούπια (ακόμη και δικά μας) για να φτιάξουμε ότι φανταζόμαστε!

6. Spiderbot

Η Maria Yablonina, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, στο τμήμα Αρχιτεκτονικού Ηλεκτρονικού Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, σχεδίασε το πρώτο μικρό ρομποτικό σύστημα για κατασκευή νέων δομών με ανθρακονήματα, σε κάθετες επιφάνειες! Τα μικρά ρομποτάκια, έχουν ενσωματωμένο μηχανισμό πλοήγησης για ηλεκτρομαγνητική αναζήτηση των μπουλονιών στον τοίχο, και εν συνεχεία περιτυλίγουν τα ανθρακονήματα στις μεταλλικές βίδες. «τα μικροσκοπικά ρομπότ ενεργοποιούνται με συστήματα κίνησης, και από ένα σύμπλεγμα αισθητήρων που τα επιτρέπει να ‘ταξιδεύουν’ με ακρίβεια κατά μήκος του εδάφους, της οροφής, και τοίχου,» μας εξηγεί η Maria Yablonina. Το συναρπαστικότερο όλων είναι ό,τι οι κατασκευές αυτές από νήματα άνθρακα, μπορούν να αντέξουν το βάρος του ανθρώπου.

7. Κινητό Οικοσύστημα

Το Hortum Machina B, είναι ένα ευφυές οικοσύστημα με ρομποτικό πυρήνα. Στο κέντρο του αναπτύσσονται 12 διαφορετικά είδη φυτών από τη Μεγάλη Βρετανία! Όταν διαισθάνεται την έλλειψη ήλιου για κάποιο από τα φυτά που φιλοξενεί, προσαρμόζει τη θέση του ανάλογα! Με την ανίχνευση του περιβάλλοντος του μπορεί και μετακινείται, και τοποθετείται σε θέση ευτυχέστερη για το φιλοξενούμενο φυτό!

8. Φωτο-Γκράφιτι με Νερό

Φανταστείτε χιλιάδες φωτάκια LED να φωταγωγούνται με την αφή του υγρού στοιχείου! Ο Γάλλος καλλιτέχνης Antonin Fourneau, δημιουργείσαι αυτήν την εγκατάσταση στους δρόμους του Παρισιού το 2012. Ένα μοναδικό είδος φαντασμαγορικού τεχνολογικού θεάματος για παιδία και ενήλικες περαστικούς, που είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν σε ένα ιδιαίτερο μοτίβο με το υγρό στοιχείο του νερού και τις φωτο-δημιουργίες τους από αυτό!

9. Το Ταχύτερο Αθλητικό Κοστούμι της Nike

Η αθλητική εταιρεία Nike ξοδεύοντας περί των 1000 ωρών για την κατασκευή του πιο γρήγορου κοστουμιού, κατάφερε το ακατόρθωτο! Την ‘τελειοποίηση’ του πιο ελαφρύ, γρήγορου και φιλικού προς το περιβάλλον speedsuit. Βελτιώνει την αθλητική απόδοση κατά 0.43 δευτερόλεπτα για κάθε 100 μέτρα! Σου κατοχυρώνει με άλλα λόγια μία θέση στο βάθρο των νικητών! Η έμπνευση του προέρχεται από την μπάλα του γκολφ! Η ίδια σκαφτή υφή από κατασκευής της μπάλας του γκολφ χρησιμοποιήθηκε για το κοστούμι, μόνο στα πιο ταχύτατα σημεία του σώματός μας. Μετά από δοκιμές, οι αθλητές μίλησαν για σημαντική διαφορά στην αίσθηση της ταχύτητας! Αυτό το οποίο είναι ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι το αθλητικό κοστούμι είναι κατασκευασμένο από μπουκάλια εφυαλωμένου νερού!

10. Microsoft HoloLens

Με τον ερχομό της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), η εταιρεία Microsoft δημιούργησε το τελευταίας τεχνολογίας σετ ακουστικών , HoloLens, το οποίο χρησιμοποιείται για την φυσική πλέον αναπαράσταση σχεδίων από τους υπολογιστές μας! Επιστημονικοί κλάδοι, όπως αρχιτέκτονες και σχεδιαστές επωφελούνται με τη χρήση του, στην τοποθέτηση επιφανειών και κατασκευών σε φυσικό περιβάλλον! Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της επαυξημένης πραγματικότητας είναι η επίσης φυσική παρουσία του σχεδιαστή /αρχιτέκτονα μέσα (!) στα δημιουργήματά του!

Μία μικρή γεύση από το κοντινό μέλλον, και τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές του, που μας φέρνουν πιο κοντά σε νέες προκλήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ