Του Αγίου Πνεύματος, μην χάσετε την ευκαιρία να αποδράσετε στο πανέμορφο νησί της Λήμνου,  σε μια τετραήμερη οδική εκδρομή από 15 έως 18 Ιουνίου.

Από το Democritus Travel

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και το απόγευμα ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα ανακαλύψετε τη πόλη μέσα από τα μάτια των ντόπιων και θα εντυπωσιαστείτε από την αρμονική ανάμειξη της ιστορίας, της μυθολογίας και της παράδοσης. Θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια στην αγορά της  Μύρινας, θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά του Ρωμαίικου Γυαλού και θα φτάσουμε ώς τη προϊστορική Μύρινα. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ – ΚΑΒΕΙΡΙΑ – ΠΟΛΙΟΧΝΗ – ΚΟΓΤΟΠΟΥΛΙ – ΜΟΥΔΡΟ

Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Ηφαιστεία, τα Καβείρια και την Πολιόχνη. Μετά θα επισκεφτούμε το Κοντοπούλι , το τόπο εξορίας του Γιάννη Ρίτσου, όπου θα βρούμε το παραδοσιακό κεραμοποιείο και τον εκθεσιακό χώρο της Ντίνας Δεσποτέρη. Επιπλέον θα περιηγηθούμε στον Μούδρο το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο λιμάνι της Μεσογείου, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Μύρινα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο φαγητό και μπάνιο προαιρετικά. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΟΤΣΙΝΑΣ – ΚΟΥΤΑΛΗ ( ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΟΓΓΑΛΕΙΑΣ ) – ΠΟΡΤΙΑΝΟΥ            ( ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ) – ΚΟΝΤΙΑΣ ( ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ) – ΕΒΓΑΤΗΣ                         

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Κότσινα ένα ιστορικό οικισμό με το μεσαιωνικό φρούριο και τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής με το άγαλμα της ηρωικής Μαρούλας. Επίσκεψη στο Μουσείο Ναυτικής παράδοσης και Σπογγαλιείας στη νέα Κούταλη , το χωριό των προσφύγων από τη Κούταλη της Προποντίδας και τους γνωστούς Κουταλιανούς σφουγγαράδες. Μετά θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο στο Πορτιανού και την Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στο παραδοσιακό, πέτρινο χωριό του Κοντιά. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε προαιρετικά το μπάνιο στη ζεστή,  ρηχή θάλασσα του Εβγάτη με φαγητό. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη μέρα για ξεκούραση ή μπάνιο , όπως ο καθένας επιθυμεί. Συγκέντρωση και επιβίβαση αργά το μεσημέρι στο πλοίο και επιστροφή μέσω Καβάλας για την Αλεξανδρούπολη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:                     

210 €   ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

285 €   ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • Η μετακίνηση με πολυτελές πούλμαν
 • Τα εισιτήρια των καραβιών Καβάλα/Λήμνος/Καβάλα σε οικονομικές θέσεις
 • Τρείς διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο κεντρικό ποιοτικό
 • Οι μεταφορές και ξεναγήσεις σας σύμφωνα με το πρόγραμμα (οι ξεναγήσεις μπορεί να διαφοροποιηθούν)
 • Επίσημη τοπική ξεναγό.
 • Έμπειρος Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων,
 • Κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
 • Φόροι διαμονής (πληρώνονται στη Reception κάθε ξενοδοχείου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.

Σας περιμένουμε στα γραφεία μας Ι. Καβύρη 40, για να σας πούμε περισσότερα
για τις προσφορές μας και να βρούμε μαζί το ταξίδι που σας ταιριάζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ