Κάντε αποκριές στη «Λευκή πόλη».

Περάστε από την ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Επισκεφτείτε την επαρχιακή πόλη Stremsi Κarlovsi.

Στην διαδρομή θα δείτε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη.

Περιηγηθείτε στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Επισκεφτείτε το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου.

Περπατήστε τον μεγάλο και κεντρικό πεζόδρομο της Knez Mihailova και διασκεδάστε με ένα αποκριάτικο γλέντι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής από το  Democritus Travel – 8 με 11 Μαρτίου 2019

1η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας για τα σύνορα του Ορμενίου και αφού διασχίσουμε τη Βουλγαρία δια μέσω Φιλιππούπολης και Σόφιας, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη, καθώς θα επισκεφτούμε τον μεγάλο και κεντρικό πεζόδρομο της Knez Mihailova. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  ΝΟΒΙΣΑΝΤ – STREMSI KARLOVSI – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΒΥ ΝIGHT ZEMOYN

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi Κarlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Καθώς φθάνουμε στο Νόβισαντ τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη και εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση για της εμπορικές συναλλαγές, καθως αποτελεί οικονομικό κέντρο.  Άφιξη και περιήγηση πόλης. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο. . Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.  Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ – ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLJIA

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Δείπνο. Το βράδυ βραδινή βόλτα στην περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs.  Προαιρετικό αποκριάτικο γλέντι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΟΦΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τη Σόφια. Θα περιηγηθούμε στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Συγκέντρωση και μετάβαση στα Ελληνοβουλγάρικα σύνορα Ορμένιου. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Περισσότερα για την εκδρομή εδώ

Σας περιμένουμε στα γραφεία μας Ι. Καβύρη 40, για να σας πούμε περισσότερα
για τις προσφορές μας και να βρούμε μαζί το ταξίδι που σας ταιριάζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ