Η Αλεξανδρούπολη γίνεται ο φάρος της περιβαλλοντικής εκστρατείας Let’s do it Greece 2019 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 10.30 π.μ. ανοίγει η δράση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Νομού Εβρου σε συνδιοργάνωση με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης και με την υποστήριξη του Δήμος Αλεξανδρούπολης, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στην μεγάλη περιβαλλοντική γιορτή.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν με την εθελοντική τους βοήθεια στην οργάνωση της δράσης, ας επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο 2551080204 ή μπορούν να στείλουν mail στο mfialexpolis@gmail.com

Πέρυσι η εκστρατεία διοργανώθηκε επιτυχώς σε όλη την Ελλάδα, ξεπερνώντας το 1% του πληθυσμού, με περισσότερους από 128.000 εθελοντές και 3.500 φορείς σε 1.600 σημεία δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Φέτος, για όγδοη συνεχή χρονιά ομάδες εθελοντών, σύλλογοι, πανεπιστήμια, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούμε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Πρόγραμμα:

  • 10.30 Έναρξη και χωρισμός
  • 11.00 – 12.00 Συλλογή απορριμμάτων ομάδων (Η κάθε ομάδα θα αναλάβει την συλλογή απορριμμάτων από ένα υλικό η κάθε μία (πλαστικό, λευκοσίδηρος, γυαλί, χαρτί). Οι ομάδες θα δραστηριοποιηθούν σε σημεία που θα έχουν ήδη επιλεγεί εντός του Πολυχώρος Αναψυχής & Αθλητισμού «πλατανότοπος Μαΐστρου».
  • 12.00 – 13.00 Συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις (Ελεύθερα οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δημιουργήσουν στα εργαστήρια που θα υποστηρίζονται από συλλόγους και φορείς που δήλωσαν συμμετοχή με στόχο να δημιουργήσουμε τέχνη που θα κοσμήσει το πλατανόδασος από ανακυκλώσιμα υλικά)

“Πιστεύουμε ότι μαζί, και με τη συμβολή όλων των ενεργών πολιτών της πατρίδας μας, θα καταφέρουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα και να φέρουμε μία μεγάλη, θετική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία!” αναφέρουν οι διοργανωτές

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ