Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 επισκέφτηκε την περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης η Γ΄ Τάξη του Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν γύρω από τη διαδικασία της έρευνας στο πεδίο, το είδος των ευρημάτων και το υλικό τους. Άγγιξαν πρωτότυπο υλικό αλλά και αντίγραφα μικροευρημάτων. Από τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες προσέγγισαν την έννοια, τη σημασία και τα είδη της συλλογής. Με τον τρόπο αυτό πέρασαν στην ιστορία της δημιουργίας, της διάσωσης και της μεταφοράς της συλλογής του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ραιδεστού από τη μια πατρίδα στην άλλη. Μέσα από παιχνίδια γρίφων αναζήτησαν ανά ομάδες συγκεκριμένα γλυπτά με αναπαραστάσεις θεών, νεκρών γυναικών, ανδρών και παιδιών, καθώς και αγάλματα και σύγχρονα πρόσωπα προσφύγων. Με την αφορμή αυτή μίλησαν για την προσφυγιά και κατασκεύασαν με πλαστελίνες ή ζωγράφισαν τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα που θα έπαιρναν μαζί τους ή θα άφηναν πίσω τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις δύο εκπαιδευτικούς, Σουζάνα Μαυρογένη και Πελαγία Αποστολίδου, που συνόδεψαν τους μαθητές τους και συμμετείχαν ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου. Ευχαριστούμε και το σύνολο των παιδιών που ανταποκρίθηκε τόσο αυθόρμητα στις επιμέρους φάσεις του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ