Ένα μαγικό ταξίδι στην Πόλη των πόλεων.
Επίσκεψη στο Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής με τους τάφους των Πατριαρχών και στην εκκλησία της Μονής των Βλαχερνών.
Κάντε τις αγορές σας στη φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί.
Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, στην περίφημη Αγία Σοφία, την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα και το Μπλε Τζαμί.
Απολαύστε μια κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου και της Ασιατικής πλευράς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής από το  Democritus Travel – 8 με 11 Μαρτίου 2019

1η Μερα: Αλεξ/Πολη – Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουνε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τυχόν αγορές και έλεγχος στο Τούρκικο τελωνείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Ενδιάμεση στάση 20 λεπτά για ξεκούραση και καφέ στη Ραιδεστό. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Πρώτη επίσκεψη στο Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και στην συνέχεια επίσκεψη στην εκκλησία της Μονής των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ.  .Ο ναός των Βλαχερνών υπήρξε το πιο γνωστό και το πιο φημισμένο ιερό της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, με διαρκή ακτινοβολία σ’ ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Χρόνος ελεύθερος μετά για την φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αντίκες, είδη δώρων κ.α είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Τέλος, συγκέντρωση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη – περιήγηση πόλης- κρουαζιέρα Βοσπόρου

Πρωινό και  επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο ξεκινώντας από τη περίφημη Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε Τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Στη συνέχεια,  επίσκεψη στo ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε, την κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922. Τέλος, προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Ξεκινάμε τη κρουαζιέρα μας κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου και της Ασιατικής πλευράς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική βόλτα έκπληξη μόνο για τους ταξιδευτές μας σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Κωνσταντινούπολης. Το βράδυ προαιρετικό αποκριάτικο γλέντι. Διανυκτέρευση

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη  – Αλεξανδρούπολη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγόριου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό Θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζικου. Στη συνέχεια συγκέντρωση και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το εμπορικό κέντρο Mall of Istanbul. Χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:       120 €

Περισσότερα για την εκδρομή εδώ

Σας περιμένουμε στα γραφεία μας Ι. Καβύρη 40, για να σας πούμε περισσότερα για τις προσφορές μας και να βρούμε μαζί το ταξίδι που σας ταιριάζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ